wandelen:

 

Welkom bij onze gezellige bed and breakfast in het hart van Drenthe! Vanuit onze sfeervolle accommodatie zijn er talloze mogelijkheden voor wandelliefhebbers om de prachtige omgeving te verkennen.

Er liggen wandelknooppunten wandeling klaar, door mij gecontroleerd en afgedrukt.

Wandelen vanuit de b&b:

* rondje Valtherbos 16km

* rondje Noordbargerbos 15km

* rondje Emmerdennen 8 km

* rondje Weerdinge 13 km

* lijnwandeling Emmen - Klazienaveen 19 km

* lijnwandeling Emmen - Schoonoord 21 km

 

Voor de natuurliefhebbers zijn de Emmerdennen en Valtherbos slechts een steenworp afstand verwijderd, perfect voor een ontspannen wandeling te midden van weelderige groene bossen. De pittoreske dorpen Weerdinge en Valthe zijn gemakkelijk te voet bereikbaar.

Ontdek de wijk Westenesch in Emmen, gevolgd door een wandeling door het Noordbargerbos, een ware oase van rust en schoonheid. En als u zin heeft in een dagje winkelen of avontuur, bevindt het bruisende centrum van Emmen zich op loopafstand, met zijn diverse winkels, attracties zoals Wildlands, Atlas theater, Rensenpark en het centrumplein.

Voor degenen die graag het omliggende gebied willen verkennen, biedt het goed verbonden openbaar vervoer gemakkelijke toegang tot verschillende bestemmingen. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar Groningen, dat slechts 50 minuten met de bus verwijderd is en geniet van de levendige sfeer van deze historische stad.

Als kers op de taart bieden wij een scala aan wandelkaarten inclusief wandelknooppuntenkaarten, boekjes en routes in onze b&b, zodat u optimaal kunt genieten van uw verkenningstocht door deze prachtige regio. Of u nu kiest voor een ontspannen wandeling door de natuur of een cultureel uitstapje naar de nabijgelegen dorpen, bij ons bent u verzekerd van een onvergetelijk verblijf vol avontuur en ontdekkingen!

In overleg kunnen we eventueel haal en breng service regelen, tegen een vergoeding.

🌟 Ontdek de Pracht van Emmen via Wandelknooppunten! 🌟

🗺️ Geen gedoe met kaarten of verdwalen! Met ons handige knooppuntensysteem navigeer je moeiteloos door de mooiste plekjes van Emmen. Volg simpelweg de genummerde bordjes en laat je verrassen door wat je onderweg tegenkomt.

Pieterpad:

Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen nabij de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van omstreeks 499 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes. Het pad is gemarkeerd met wit/rood.

Het pad loopt niet door Emmen, maar Emmen is handig te gebruiken als uitgangspositie, omdat het centraal ligt t.o.v. 7 etappes.

 

Onderstaande etappes rechtstreeks met het openbaar vervoer vanaf station Emmen:

- Groningen-Zuidlaren (21 km)

Qbuzz Qliner 300

- Zuidlaren-Rolde (17 km)

Zuidlaren: Qbuzz Qliner 300

Rolde: Qbuzz Bus 21

- Rolde-Schoonloo (18 km)

Qbuzz Bus 21

- Schoonloo-Sleen (24 km)

Schoonloo: Qbuzz bus 21

Sleen: Qbuzz Bus 29

- Sleen-Coevorden (21 km)

Sleen: Qbuzz Bus 29

Coevorden: blauwnet trein (Arriva)

- Coevorden-Hardenberg (19 km)

Blauwnet trein (Arriva)

- Hardenberg-Ommen (21 km)

Blauwnet trein (Arriva)

Drenthepad:

Het Drenthepad is een streekpad dat grote delen van Drenthe aandoet. Het pad was (voorheen 262 km, en na de wijzigingen in 2009 en 2019 respectievelijk 324 en 329 km) geruime tijd het langste streekpad van Nederland. Het huidige pad is in 1995 ontstaan uit het oorspronkelijke Nivonpad. Dit pad was het eerste LAW-pad dat na de oorlog werd uitgezet. De markering is geel/rood.

 

Etappe 13 Valthe-Sleen komt door Emmen (20,3 km)

Noaberpad:

Het Noaberpad is een 450 km lang Nederlands-Duits lange-afstand-wandelpad dat van Bad Nieuweschans in Groningen via Duitsland naar Milsbeek loopt. Daarbij gaat het langs en over de Duitse grens van de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. De markering is wit/rood.

 

Etappe 17a is een aanlooproute naar het Noaberpad, vanaf station Emmen.

Emmen-Oosterbos (9,9 km)

 

Hünenweg:

De Hünenweg is een nieuwe lange-afstandwandelroute van 325 kilometer lang die begint of eindigt in Osnabrück of Groningen. De route is gemarkeerd met gele bordjes met een blauwe ‘H’. In Nederland heeft de Hünenweg, het ‘Hondsrugpad’. Het nieuwe wandeltraject is ontwikkeld om een verbinding te creëren tussen de geoparken, De Hondsrug in Nederland en TERRA.Vita in Duitsland. De Hünenweg is een van de mooiste grensoverschrijdende wandelroutes van Europa.

 

Etappe 13 Klazienaveen-Emmen (18,5 km)

Etappe 14 Emmen-Exloo (18,2 km)