wandelen:

 

In overleg kunnen we eventueel haal en breng service regelen, tegen een vergoeding.

 

Vanuit de bed en breakfast kan verschillende kanten op gewandeld worden. Emmerdennen en Valtherbos liggen heel dichtbij. De dorpen Weerdinge en Valthe kunnen lopend bereikt worden. Een leuke wijk van Emmen, Westenesch met aansluitend het Noordbargerbos zijn leuk om te bezoeken. Natuurlijk ligt het centrum van Emmen, met leuke winkels, Wildlands, het Rensenpark en het centrumplein op loopafstand. Met het openbaar vervoer op 10 minuten lopen op afstand kun je alle kanten op. Denk ook eens aan een dagje Groningen, in 50 minuten bereikbaar met de bus.

Wandelen in Drenthe is altijd leuk en verrassend, de lange afstand wandelingen Pieterpad, Noaberpad en Hünenweg en het streekpad Drenthepad liggen vlakbij.

Wandelkaarten, boekjes en routes zijn in de b&b aanwezig.

 

Pieterpad:

Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen nabij de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van omstreeks 499 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes. Het pad is gemarkeerd met wit/rood.

Het pad loopt niet door Emmen, maar Emmen is handig te gebruiken als uitgangspositie, omdat het centraal ligt t.o.v. 7 etappes.

Onderstaande etappes rechtstreeks met het openbaar vervoer vanaf station Emmen:

 

- Groningen-Zuidlaren (21 km)

Qbuzz Qliner 300

- Zuidlaren-Rolde (17 km)

Zuidlaren: Qbuzz Qliner 300

Rolde: Qbuzz Bus 21

- Rolde-Schoonloo (18 km)

Qbuzz Bus 21

- Schoonloo-Sleen (24 km)

Schoonloo: Qbuzz bus 21

Sleen: Qbuzz Bus 29

- Sleen-Coevorden (21 km)

Sleen: Qbuzz Bus 29

Coevorden: blauwnet trein (Arriva)

- Coevorden-Hardenberg (19 km)

Blauwnet trein (Arriva)

- Hardenberg-Ommen (21 km)

Blauwnet trein (Arriva)

Drenthepad:

Het Drenthepad is een streekpad dat grote delen van Drenthe aandoet. Het pad was (voorheen 262 km, en na de wijzigingen in 2009 en 2019 respectievelijk 324 en 329 km) geruime tijd het langste streekpad van Nederland. Het huidige pad is in 1995 ontstaan uit het oorspronkelijke Nivonpad. Dit pad was het eerste LAW-pad dat na de oorlog werd uitgezet. De markering is geel/rood.

 

Etappe 13 Valthe-Sleen komt door Emmen (20,3 km)

Noaberpad:

Het Noaberpad is een 450 km lang Nederlands-Duits lange-afstand-wandelpad dat van Bad Nieuweschans in Groningen via Duitsland naar Milsbeek loopt. Daarbij gaat het langs en over de Duitse grens van de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. De markering is wit/rood.

 

Etappe 17a is een aanlooproute naar het Noaberpad, vanaf station Emmen.

Emmen-Oosterbos (9,9 km)

 

Hünenweg:

De Hünenweg is een nieuwe lange-afstandwandelroute van 325 kilometer lang die begint of eindigt in Osnabrück of Groningen. De route is gemarkeerd met gele bordjes met een blauwe ‘H’. In Nederland heeft de Hünenweg, het ‘Hondsrugpad’. Het nieuwe wandeltraject is ontwikkeld om een verbinding te creëren tussen de geoparken, De Hondsrug in Nederland en TERRA.Vita in Duitsland. De Hünenweg is een van de mooiste grensoverschrijdende wandelroutes van Europa.

 

Etappe 13 Klazienaveen-Emmen (18,5 km)

Etappe 14 Emmen-Exloo (18,2 km)