Een bed and breakfast openen was al jaren mijn droom. Opeens komt die droom dan ook nog uit. Ik vind het erg leuk om een kleine bijdrage te leveren, zodat mijn gasten een leuke tijd hebben. Ook als is het dan alleen maar een praatje, wat informatie, lekker ontbijtje verzorgen en uiteraard zorgen dat de b&b schoon is en volledig ingericht.

Een bed and breakfast is toch wat persoonlijker als een hotel. Ik vind het persoonlijk contact dan ook erg leuk.

Het heeft veel geduld gekost, om eindelijk te mogen starten met de verbouwing van een gedeelte van de garage waarin we één kamer hebben ingericht als bed and breakfast. De verbouwing heeft ook veel tijd gekost, maar bij elke verbouwing moet altijd wel iets tegen zitten. Gelukkig hebben we alles op tijd afgekregen voor de eerste gasten, als was het wel even spannend of  dat zou lukken. Het leek wel een uitzending van ik vertrek, 's morgens werd de vloer afgemaakt en 's middags kwamen de eerste gasten. Op wat kleine dingetjes die niet af waren na,  hebben we toch kunnen openen, op 21 oktober 2022.

Inmiddels al wat maanden succesvol bezig, ben ik erg blij met de keuze om dit te gaan doen. Na bijna 30 jaar in loondienst, waar ik het echt niet meer naar de zin had. Weet ik wel, dat dit is wat ik echt leuk vindt.

Ik geniet zelf ook erg van de omgeving waarin we wonen. Dichtbij het station, je kunt alle kanten op met zowel de bus als de trein. Dicht bij het centrum van Emmen, met een leuk winkelcentrum en natuurlijk Wildlands.

Ik ben fanatiek wandelaar en je kunt vanuit ons huis  alle kanten op wandelen, de omgeving is erg afwisselend. Ik ben er dan ook van overtuigd, dat dit een perfecte plek is voor een kamer met ontbijt.

Ik heb zelf de eerste helft van het Pieterpad gelopen vanuit Emmen, met het openbaar vervoer naar de begin- en eindpunt. Emmen is perfect om als uitvalsbasis te gebruiken. Mijn man en ik hebben  de tweede helft van het Pieterpad gelopen, steeds voor een paar dagen, vanuit 1 locatie. We gingen dan met het openbaar vervoer of de auto naar het begin- of eindpunt van de etappe. Wij vonden dit heel prettig, om alle bagage achter te kunnen laten. Ik hoop dat mijn gasten dit ook een handig idee vinden. Ook loopt het Drenthepad vlakbij de bed and breakfast, een mooi alternatief voor het Pieterpad.

Emmen is uiteraard ook een goede basis voor fietstochten in het mooie Drenthe, mountainbiken en/of musea bezoek, genoeg te doen!